Vragen

Leveringstijden

Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je pakket er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.

De avond voor het pakket wordt verstuurd ontvang je een mail met een track and trace link om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt. Hierin wordt je ook geïnformeerd over eventuele vertragingen van de bezorging, dus houd deze link goed in de gaten!

ONZE BEZORG VENSTERS

  • Donderdag tussen 17:00-22:00 uur
  • Vrijdag tussen 08:00-22:00 of tussen 17:00-22:00
  • Zaterdag tussen 08:00 en 14:00 uur

Contactloze bezorging

De bezorgers houden een veilige afstand en zetten het pakket voor de deur en tekenen zelf voor ontvangst, dit hoeft u niet te doen. De bezorgers hebben desinfecterende handgel en doekjes, en gebruiken die regelmatig.

Wanneer kan ik (weer) een hertenvleespakket bestellen?

Je kunt een hertenvleespakket bestellen zodra er nieuwe edelherten zijn geschoten. Er worden wekelijks nieuwe edelherten geschoten, dus wij verwachten iedere week nieuwe edelherten aan te kunnen bieden. Als de pakketten uitverkocht zijn dan betekent dit dat alle geschoten edelherten verkocht zijn. Op de homepage kun je je inschrijven op onze nieuwsbrief zodat wij je via de mail kunnen informeren wanneer je weer een hertenvleespakket kunt bestellen.

Hoe werkt het bestelproces?

Op Koopeenhert.nl koop je samen met anderen een hert. Het hert wordt pas verwerkt als het 100% verkocht is. Het duurt ongeveer 2 weken van bestellen tot leveren. Dit komt omdat het hertenvlees wordt gekeurd, gerijpt (voor een week), uitgesneden, gevacuumeerd en gekoeld verzonden.

Tijdens dit hele proces houden we je op de hoogte van jouw hert door middel van vier e-mails:

  1. Je krijgt een bericht als het hele hert, waarvan jij een deel hebt besteld, is verkocht.
  2. Vervolgens ontvang je een mail van ons dat je hert aan het rijpen is, inclusief de datum waar jouw pakket bezorgd gaat worden.
  3. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je eraan te herinneren dat je hert er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.
  4. De avond voor het pakket wordt verstuurd krijg je een track & trace e-mail om te kunnen zien hoe laat het pakket bezorgd wordt.


Wij leveren met een leverancier die rijdt met gekoelde busjes. Je pakket wordt dus vers bij je bezorgd zodat je zelf kunt beslissen wat je in de koelkast legt en wat de vriezer in gaat.

Kan ik jullie bellen?

Zeker! Je kunt ons bellen op 0294-224200. We zijn telefonisch bereikbaar op:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur

Hoe kan ik mijn bezorggegevens wijzigen?

Je kunt wijzingen in je levering (bijv. bezorgdag, bezorgmoment, bezorgadres) doorgeven door in te loggen in je account. Daar kun je met een klik op de knop je bezorggegevens aanpassen.

Je kunt wijzigingen doorgeven tot maandagochtend 08:00 uur in de week van je levering. Is dat al geweest? Stuur dan even een mail naar vragen@grutto.com zodat we je kunnen helpen met de gewenste wijzigingen.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben?

Dan proberen we je pakket te bezorgen bij de buren. Als dat ook niet lukt, nemen we het pakket weer mee. Het vleespakket wordt dan gekoeld bewaard zodat we de volgende leverdag nog eens kunnen proberen om het bij je te bezorgen.

Wil je het bezorgmoment veranderen? Dat is makkelijk! Je kunt wijzigingen in je levering doorgeven door in te loggen in je account.

Hoe wordt het hertenvlees verwerkt?

Het hertenvlees wordt van kop tot staart verwerkt, zoals we dat ook op de andere Grutto sites doen. Dit betekent dat je een vleespakket kunt bestellen van ca. 2,0 of 4,0 KG hertenvlees. Het vlees wordt vacuüm verpakt in maaltijden voor twee personen. Lekker makkelijk dus!

Kan ik stukken hertenvlees bijbestellen?

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk dat alles van het hert wordt verwerkt en er niets wordt verspild. Daarom verwerken we haar vlees horizontaal. Dat betekent van de voorkant naar de achterkant. Elk pakket bevat dezelfde stukken vlees.

Hoe lang is het hertenvlees houdbaar?

Vier dagen vers, en zes maanden bevroren. Het verse hertenvlees is vier dagen houdbaar in de koelkast onder 4 graden Celsius. Als je het vlees invriest, kun je het zes maanden bewaren. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van jouw vlees, zowel voor het bewaren in de koelkast na ontvangst, als voor het bewaren in de vriezer. Als je het vlees ontdooit, kun je het een paar dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Tip: je kunt natuurlijk ook een portie vlees dat over is na een heerlijke maal invriezen voor een later moment.

Past mijn pakket in de vriezer?

In een gemiddelde vriezerlade (59 cm x 39 cm x 11 cm), past het hertenvlees van een klein pakket (ca. 2,0 KG) in een kwart lade en het vlees van een groot pakket (ca. 4,0 KG) in een halve lade.

Wist je dat de kwaliteit van het hertenvlees niet achteruit gaat als je het invriest? Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier zes maanden lang goed in de vriezer.

Hoe kan ik het hertenvlees het beste ontdooien?

Leg de bevroren vleesproducten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 tot 15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Als we papier of karton konden gebruiken i.p.v. plastic hadden we dat allang gedaan...

Verder staat de markt voor duurzame vleesverpakkingen echt nog in de kinderschoenen. Hierdoor zijn plastic alternatieven vaak erg prijzig of van mindere kwaliteit, en gaan dus ten koste van de betaalbaarheid en/of veiligheid van onze producten.

Terwijl we wachten op betaalbare, duurzame alternatieven hebben we ervoor gezorgd dat het plastic in onze verpakkingen zo dun mogelijk is om ons verbruik te minimaliseren. Ook spreken we regelmatig met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continu duurzamer kunnen maken en het milieu zo min mogelijk belasten.

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met hertenvlees te maken hebben. Al het vlees is verder ook gluten- en lactosevrij. Aan enkele producten zoals de hamburgers en chipolata worstjes voegen we zout, peper en kruiden toe. Hieronder vind je een overzicht van alle producten met kruiden. Elk afzonderlijk pakje vlees heeft een sticker met daarop de ingrediënten en voedingswaarden.

Product Ingrediënten Voedingswaarden (per 100g)
Hamburgers Hertenvlees (98%), zout, koriander, peper, gember, foelie, nootmuskaat, kardemom, chilies, majoraan. Energie: 542 kJ / 129,5 kcal
Vetten: 3,6 g (waarvan verzadigde vetzuren: 2,1 g)
Koolhydraten: 0,1 g (waarvan suikers: 0,0 g)
Eiwitten: 22,2 g
Zout: 0,9 g
Chipolata worstjes Hertenvlees (78,4%), rundervet (14,7%), zout, paprikapoeder*, koriander*, uienpoeder*, knoflookpoeder*, cayennepeper*, schapendarm. Energie: 1145 kJ / 274 kcal
Vetten: 15,0 g (waarvan verzadigde vetzuren: 10,0 g)
Koolhydraten: 0,2 g (waarvan suikers: 0,0 g)
Eiwitten: 16,1 g
Zout: 0,9 g

* = van biologische oorsprong

Hoe en waarom rijpen jullie het hertenvlees?

We rijpen het vlees ongeveer 7 dagen in de huid in een speciaal daarvoor geschikte ruimte. Dit rijpingsproces is onmisbaar voor de beste smaak en malsheid. Natuurlijke enzymen breken bij een temperatuur van boven de 1 graden Celsius de celwanden van het vlees af, waardoor het mals en zacht van structuur wordt. Daarnaast verbetert de smaak door dit proces, en ook doordat het percentage vocht in het vlees afneemt. Het vlees wordt intenser en voller van smaak zoals sommigen dat van vroeger nog gewend zijn. Je zou het kunnen vergelijken met een goede wijn die op dronk moet zijn voor de beste smaak.

Zijn jullie vacuümzakken sous vide bestendig?

Jazeker, tot 70 graden Celsius.

Wat kan ik verwachten qua structuur en smaak van het hertenvlees?

Herten zijn één van de meest kieskeurige dieren als het gaat om wat ze eten. Ze eten namelijk alleen natuurlijke vegetatie, waardoor het vlees ontzettend zuiver, zacht en fijn van structuur is.

Wat gebeurt er met het vlees nadat de herten afgeschoten zijn?

Direct na het afschieten worden de herten ontdaan van hun ingewanden. Ze zullen in een speciaal daarvoor ingerichte koelcel worden bewaard. Wildgroothandel Pieter van Meel haalt de dieren op. Daar rijpt het vlees één weken. Daarna keurt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het vlees en verwerkt Pieter van Meel al het vlees.

Wordt al het hertenvlees voor consumptie gebruikt?

Nee. Een deel van de afgeschoten edelherten laat Staatsbosbeheer liggen als aas voor andere dieren zoals de vos en de raaf. Zieke dieren gaan naar een destructiebedrijf (Rendac).

Hoe worden de dieren gekeurd?

De dieren worden eerst in het veld door een ‘Gekwalificeerd Persoon’ gekeurd. Daarna wordt elk dier door een dierenarts van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beoordeeld op basis van de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Dat is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.

Hoeveel kilogram vlees heeft een edelhert?

Dat varieert enorm, maar in het algemeen tussen de 15 en 25 KG. Maar de herten uit de Oostvaardersplassen hebben veel vlees en zijn extra vet. We hebben exemplaren gehad met 40 KG vlees. Hoe verder in de winter we komen, hoe minder vet ze worden.

Tot wanneer is het hertenvlees te koop?

De vergunning geeft de ruimte om in de periode van 1 september 2020 tot 31 december 2020 de opgave van het verminderen van de herten te realiseren, waarbij tussen 1 april 2021 en 1 september 2021 geen afschot is. Dit betekent dat de verkoop van het hertenvlees begin april 2021 zal eindigen en begin september 2021 weer zal herstarten.

Welke edelherten worden geschoten in de Oostvaardersplassen?

Er wordt gestreefd naar een evenwichtige verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke edelherten. Er worden vooral vrouwelijke dieren geschoten. Voor meer informatie over welke edelherten geschoten worden, ga naar www.staatsbosbeheer.nl/oostvaardersplassen.

Is het mogelijk de geweien van de mannelijke herten te krijgen?

Er worden vooral vrouwelijke dieren geschoten. Geweistangen worden verkocht in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Lelystad.

Mogen we je ergens mee helpen?

Ons team staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. We horen graag van je!

Koopeenhert.nl
Onderdeel van Grutto.com B.V.
Rijksstraatweg 9-C
1396 JC Baambrugge
KvK nummer 58587950
BTW nummer NL 8531.01.814.B01