Hertensteak

Wat is hertensteak?

herten steaks

Een hertensteak is de verzamelnaam voor alle soorten steaks die uit het hert gesneden kunnen worden. Het kan dus gaan om lendevlees, ribvlees of vlees uit het staartstuk. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Bereiding hertensteak

herten steaks
  1. Laat de hertensteaks op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi wat zout en peper op de steaks.
  3. Verhit een pan met roomboter, laat de boter goed bruin worden.
  4. Bak de steaks in een paar minuten rondom bruin (2/3 minuten voor medium).
  5. Giet met een lepel de boter uit de pan over het vlees. Voeg eventueel nog wat roomboter toe.
  6. Haal de steaks van het vuur en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  7. Serveer de hertensteaks met bijvoorbeeld champignons en aardappels.