Hertenrugfilet

Wat is hertenrugfilet?

Hertenrugfilet komt (zoals wel duidelijk) uit de rug van het hert. De filet is een lang stuk vlees dat vaak in stukken wordt gesneden, medaillons genoemd. Het vlees is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra's nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Bereiding hertenrugfilet

herten rugfilet medaillons
  1. Laat de rugfilets op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi wat zout en peper op de rugfilets.
  3. Verhit een pan met roomboter, laat de boter goed bruin worden.
  4. Bak de rugfilets in een paar minuten rondom bruin (2/3 minuten voor medium).
  5. Giet met een lepel de boter uit de pan over het vlees. Voeg eventueel nog wat roomboter toe.
  6. Haal de rugfilets van het vuur en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  7. Serveer de rugfilets met bijvoorbeeld aardappels en je favoriete groente.