Hertenpoulet / hertenstoofpuntjes

Wat is hertenpoulet?

Hertenpoulet komt uit de borst van het hert. Het vlees zit in een deel van het hert met actieve spieren en wordt daarom lang gebakken of gestoofd. Het vlees verandert dan in superzacht en smaakvol vlees. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Bereiding hertenpoulet

hertenpoulet
  1. Laat de poulet op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi wat zout en peper op de hertenpoulet.
  3. Verhit een (stoof)pan met boter en bak de poulet in een paar minuten gaar.
  4. Voeg kruiden en groenten (naar keuze) toe aan het vlees.
  5. Voeg wildfond, rode wijn of port (en water) toe aan de pan (let op dat het niet te waterig wordt).
  6. Laat de poulet ongeveer 3 uur lang stoven tot het vlees zacht is.
  7. Serveer de hertenpoulet.