Hertenburgers

Wat zijn hertenburgers?

herten hamburgers

Hertenburgers worden gemaakt van alle snijresten, het is dus een combinatie van verschillende vleessoorten uit het hert. Hamburgers worden vaak iets gekruid, bij Koopeenhert.nl voegen we zout, koriander, peper, gember, foelie, nootmuskaat, kardemom, chilies en majoraan toe. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Recept hertenburger

Er zijn veel manieren om de hertenburgers te bereiden. Onze favoriet is het recept voor hertenburgers met paddenstoelen, ui, spinazie en truffelmayonaise.

herten hamburgers
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de hamburgers een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Bak de hamburgers nu kort aan beide kanten bruin.
  5. Zet het vuur lager en laat de burgers nog 8-10 minuten verder garen. Keer ze af en toe om.
  6. Je kunt hertenvlees rosé eten, de burgers hoeven dus niet helemaal doorbakken te zijn.
  7. Haal de burgers uit de pan en laat ze nog even rusten voor je ze serveert.

Serveertip: Wij eten de hamburgers het liefst met gebakken champignons, ui en truffelmayonaise. Geloof ons, hier ga je van genieten.