Hertenbiefstuk

Wat is hertenbiefstuk

hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk wordt uit de rug van het hert gesneden, uit de lende. Hertenbiefstuk is de haasbiefstuk van het hert en supermals. Dit komt omdat er geen werkende spieren in dit deel van de rug zitten. De structuur van het vlees is daarom fijn, zonder draad. Hertenvlees is mager en gezond vlees. Het vlees zit vol met omega 3, ijzer en eiwitten.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Bereiding hertenbiefstuk

hertenbiefstuk
  1. Laat de hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi wat zout en peper op de biefstuk.
  3. Verhit een pan met roomboter, laat de boter goed bruin worden.
  4. Bak de biefstukken in een paar minuten rondom bruin (2/3 minuten voor medium).
  5. Giet met een lepel de boter uit de pan over het vlees. Voeg eventueel nog wat roomboter toe.
  6. Haal de biefstukken van het vuur en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  7. Serveer de hertenbiefstuk met bijvoorbeeld champignons en aardappels.