Herten chipolataworstjes

Wat zijn hertenworstjes?

Het vlees van worstjes worden vaak gekruid. Bij Koopeenhert.nl gebruiken we zout, paprikapoeder, koriander, uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper. Het gemalen vlees wordt in een schapendarm gewikkeld. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Recept hotdog van hertenworst

Er zijn veel manieren om de hertenworstjes te bereiden. Onze favoriet is het recept voor een hotdog van hertenworstjes.

herten chipolataworstjes
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de chipolataworstjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is.
  4. Braad de worstjes in ongeveer 1 minuut rondom bruin.
  5. Laat de worstjes vervolgens nog 6-8 minuten op laag vuur zachtjes verder garen. Draai ze af en toe om.

Serveertip: onze favoriet is het recept van de hotdog met hertenworstjes. Snijd de broodjes open en beleg ze met de worstjes, zuurkool, gebakken ui en een saus naar keuze. Dat wordt genieten. Eet smakelijk!