Hertenbiefstukpuntjes

Wat zijn hertenbiefstukpuntjes?

Hertenbiefstukpuntjes worden uit de lende van het hert gesneden. De staart van de lende is wat dunner en wordt hier daarom vaak voor gebruikt. Biefstukpuntjes zijn supermals en zijn bijvoorbeeld erg lekker in een salade. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Bereiding biefstukpuntjes

herten biefstukpuntjes
  1. Laat de biefstukpuntjes op kamertemperatuur komen.
  2. Strooi wat zout en peper op het vlees.
  3. Verhit een pan met roomboter.
  4. Bak de puntjes in een paar minuten rondom bruin (2/3 minuten voor medium).
  5. Haal de biefstukpuntjes van het vuur en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de puntjes bijvoorbeeld in een salade met gorgonzola, tomaat, paddenstoelen en balsamicodressing.