Hertenbiefstukpuntjes

Wat zijn hertenbiefstukpuntjes?

Hertenbiefstukpuntjes worden uit de lende van het hert gesneden. De staart van de lende is wat dunner en wordt hier daarom vaak voor gebruikt. Biefstukpuntjes zijn supermals en zijn bijvoorbeeld erg lekker in een salade. Hertenvlees is mager vlees en erg gezond. Het vlees bevat namelijk eiwitten, omega 3 en ijzer.

In Nederlandse natuurgebieden als de Veluwe, de Oostvaardersplassen en de Haringvreter worden herten geschoten om het land aantrekkelijk te maken voor vogels. In samenwerking met Staatsbosbeheer kan Koopeenhert.nl het vlees van deze herten verkopen aan de consument.

Koop hertenvleespakket

Bereiding biefstukpuntjes

herten biefstukpuntjes
  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het de avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauwwarm water, met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het dan ontdooid.
  2. Haal de biefstukpuntjes een half uur voor het koken uit de verpakking. Leg ze op een bord, op het aanrecht. Zo kan het vlees rustig op kamertemperatuur komen.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur. Doe een klontje boter of twee eetlepels olie in de pan en wacht ongeveer 1 minuut tot de boter gesmolten is of de olie een beetje rookt.
  4. Doe de biefstukpuntjes in de pan en bak ze in 2-3 minuten rondom bruin.
  5. Blijf tussendoor goed roeren, zodat alle stukjes gaar worden.
  6. Bak niet te lang! Het vlees hoeft maar kort op hoog vuur gebakken te worden, zo blijft het mals. Hertenvlees kan rosé gegeten worden, dus de biefstukpuntjes hoeven niet helemaal doorbakken te zijn.

Serveertip: Serveer de puntjes bijvoorbeeld in een salade met gorgonzola, tomaat, paddenstoelen en een balsamicodressing.